عباس علیآبادی، وزیر نیرو، در سومین کنفرانس بهینهسازی و بهرهوری انرژی ایران، ضمن تأکید بر اهمیت بهرهوری انرژی و نقش آن در حفظ سرمایههای ملی، اعلام کرد که وزارت نیرو قصد دارد با کمک بخش خصوصی و مردم، در طول ۵ سال آینده ظرفیت تولید انرژیهای تجدیدپذیر کشور را به ۵۰ هزار مگاوات افزایش دهد. وی با تأکید بر دو اصل مهم «صیانت از انرژی» و «پرهیز از اسراف»، از تمامی افراد جامعه خواست که در جهت افزایش بهرهوری و جلوگیری از اتلاف انرژی تلاش کنند.
علیآبادی با اشاره به اینکه ایران دارای رتبه دوم ذخایر گاز و رتبه چهارم ذخایر نفتی در جهان است، گفت: “روزانه ۱۱۰ میلیون لیتر گازوئیل، ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین، ۷۳۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی، و ۵۵ میلیون لیتر مازوت در ایران تولید میشود. این ارقام نشان میدهد که ظرفیت تولید انرژی کشور بسیار بالاست.” اما او در ادامه اضافه کرد که باوجود این ظرفیت تولید بالا، ناترازی انرژی در کشور وجود دارد که دلیل اصلی آن نه کمبود تولید، بلکه عدم مدیریت صحیح اقتصاد انرژی است. بهویژه اینکه توزیع ارزان انرژی و عدم بهینهسازی مصرف، شدت مصرف انرژی را افزایش داده و ناترازی را تشدید کرده است.
وزیر نیرو همچنین بر لزوم بازنگری سیاستهای انرژی کشور و اصلاح اقتصاد آن تأکید کرد. او اظهار داشت که برقیسازی تجهیزات مصرفکننده انرژی، از جمله اقدامات مهم برای کاهش شدت مصرف انرژی است و در صورت اجرای درست این برنامهها، میتوانستیم تا کنون حدود ۱۴۰۰ میلیارد دلار در حوزه انرژی صرفهجویی کنیم.
علیآبادی با حمایت از توسعه خودروهای برقی، به این موضوع اشاره کرد که اگر ۱۰۰ هزار تاکسی درونشهری تهران به خودروهای برقی تبدیل شوند، تنها به ۲۰۰ مگاوات برق نیاز خواهد بود، درحالیکه ظرفیت نصبشده نیروگاهی کشور حدود ۹۳ هزار مگاوات است. او همچنین بر توزیع عادلانه انرژی، بهویژه برق، در کشور تأکید کرد و گفت که مصرف در سطح الگو باید با یارانه ارائه شود، اما مصرف بالای الگو باید از طریق بازار آزاد تأمین شود.
وی همچنین تأمین انرژی برق برای مشترکان پرمصرف از طریق بازار آزاد را یکی از راههای مهم تشویق بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در صنعت برق دانست. توسعه تابلوی سبز بورس، اصلاح اقتصادی صنعت برق، و تعیین عوارض برای پرمصرفها از جمله اقدامات کلان وزارت نیرو در راستای افزایش بهرهوری انرژی و جذب سرمایهگذاران به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر است.
در ادامه سخنان خود، وزیر نیرو برنامه وزارت نیرو برای افزایش ظرفیت تولید انرژیهای تجدیدپذیر تا ۵۰ هزار مگاوات در ۵ سال آینده را تشریح کرد. او با اشاره به سیاستهای حمایتی وزارت نیرو در این زمینه، ابراز امیدواری کرد که با همکاری مردم و بخش خصوصی این هدف محقق شود.
علیآبادی همچنین از ۱۴ پروژه کلان وزارت نیرو برای عبور از اوج بار سال آینده خبر داد که شامل احداث نیروگاههای حرارتی و تجدیدپذیر جدید، افزایش راندمان نیروگاههای موجود، انجام تعمیرات بهموقع، مدیریت و بهینهسازی مصرف، و هوشمندسازی صنعت برق است.
وی در پایان بر ضرورت فرهنگسازی و آگاهیبخشی در حوزه مصرف انرژی تأکید کرد و اظهار داشت که کسانی که بهصورت غیرمجاز اقداماتی مانند استخراج رمز ارز انجام میدهند و مصرف بالای برق دارند، در واقع به حقوق عمومی مردم تجاوز میکنند. او تأکید کرد که افزایش تعرفه برق برای این افراد نهتنها ناعادلانه نیست، بلکه در راستای اجرای عدالت است.
علیآبادی با استقبال از هرگونه ایده نوآورانه و مؤثر در حوزه ارتقای بهرهوری انرژی و بهینهسازی مصرف، از جامعه دانشگاهی، پژوهشگران و بخش خصوصی دعوت کرد تا با وزارت نیرو همکاری کنند تا ضمن کاهش ناترازی انرژی برق، شاهد افزایش رفاه عمومی در کشور باشیم.
شروع فعالیت ما به سال 1392 برمیگردد، از آن زمان که با تخصص در طراحی، ساخت و نصب نیروگاههای خورشیدی، خواستار جایگاهی برتر در این عرصه بودیم.
تیم مجرب و بینالمللی توسعه فناوری نوبنای پارسیان، با سابقه بینظیر در صنعت انرژیهای تجدیدپذیر و با هدف توسعه پایدار انرژیهای پاک، افتخار دارد که دفاتر خود را در کشورهای ایران، استرالیا و امارات برپا کرده است.
کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به شرکت بینالمللی توسعه فناوری نوبنای پارسیان است.