امضای تفاهمنامه همکاری سه جانبه ساتبا با موضوع مشارکت مردمی در تأمین مالی طرح‌های تجدیدپذیر

تفاهم‌نامه سه‌جانبه‌ای با موضوع مشارکت مردمی و افزایش نقش بخش تعاون در تأمین مالی طرح‌های نیروگاه‌های تجدیدپذیر، میان ساتبا، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، و بانک توسعه تعاون منعقد شد.

به گزارش برق نیوز، با توجه به تأکید رهبری بر جهش تولید از طریق مشارکت مردم در سال ۱۴۰۳ و به منظور رفع ناترازی برق، کاهش انتشار آلاینده‌های زیست محیطی و افزایش نقش بخش تعاون در حوزه انرژی تجدیدپذیر، این تفاهم‌نامه به امضا رسید. هدف از اجرای این تفاهم‌نامه ارائه تسهیلات، یارانه سود تسهیلات و تضامین از محل اعتبارات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بانک توسعه تعاون برای طرح‌های نیروگاه‌های تجدیدپذیر دارای توجیه مالی و اقتصادی به ظرفیت ۶۰۰ مگاوات طی سه سال با استفاده از ظرفیت انواع مختلف تعاونی‌ها است.

امضای تفاهمنامه همکاری سه جانبه ساتبا با موضوع مشارکت مردمی در تامین مالی طرح‌های تجدیدپذیر

محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو و رئیس ساتبا در آیین امضای این تفاهم‌نامه با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بانک توسعه تعاون، با تقدیر از اهتمام وزارت تعاون و بانک توسعه تعاون برای تحقق این تفاهم‌نامه، اظهار کرد: ساتبا برای پیشبرد مفاد این تفاهم‌نامه هر کمکی لازم باشد انجام می‌دهد تا مردم در مناطق مختلف کشور از مزایای اجرای آن بهره‌مند شوند. وی اضافه کرد که امضای این تفاهم‌نامه همزمان چندین هدف را دنبال می‌کند، از جمله مشارکت مردم در ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر، فعالیت بخش تعاون در این زمینه و کمک به کاهش فقر در مناطق محروم.

حامد ویس کرمی، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این آیین اظهار داشت: در سال جهش تولید با مشارکت مردم، بخش تعاون کارآمدترین عامل برای تجمیع سرمایه‌های مردمی جهت نقش‌آفرینی در عرصه فعالیت‌های اقتصادی است. بنابراین، تعاونی‌ها می‌توانند در شرایط ناترازی انرژی در کشور وارد عمل شوند و در صورت اجرایی شدن مفاد این تفاهم‌نامه، می‌توان بیش از هدف‌گذاری ۶۰۰ مگاواتی تعاونی‌های نیروگاهی در فاز نخست را تحقق بخشید. وی افزود که تعاونی‌های روستایی در آمریکا ۷۷ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر تولید می‌کنند و در ایران نیز با بنیان‌های اعتقادی و اقتصادی می‌توان در این حوزه به نتایج مشابهی رسید.

ویس کرمی افزود که برای اجرای مفاد این تفاهم‌نامه سه بخش مدنظر قرار گرفته است: ساخت نیروگاه‌های بخش خانگی در قالب تعاونی‌ها با تأمین مالی جمعی، مزارع نیروگاهی با مشارکت دهک‌های پایین جامعه، و ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر در جوار شهرک‌های صنعتی توسط تعاونی‌ها.

وی منابع مالی مورد نیاز برای اجرای این تفاهم‌نامه را تشریح کرد و گفت: حدود ۸۲ درصد منابع از محل سرمایه‌گذاری مردمی تأمین می‌شود و باقی از طریق بانک توسعه تعاون و سایر بانک‌ها. بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار از سوی بانک توسعه تعاون برای این تفاهم‌نامه در نظر گرفته شده است.

وی همچنین از استقبال نمایندگان چندین شهرک صنعتی برای ساخت نیروگاه‌های بخش تعاون خبر داد و افزود: تولیدکنندگان در قالب تعاونی‌ها می‌توانند علاوه بر مشارکت در ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر، از معافیت مدیریت مصرف بار بهره‌مند شوند، هزینه‌های تولید را کاهش دهند و حتی به سودآوری برسند.